Varenummer
ISBN: 978-87-994555-2-2
820,00 kr.

NORDØSTGRØNLAND 1908-60

FANGSTMANDSPERIODEN - OG DENS SPOR I DAG

 

Luksusudgaven

Denne specielle version af NORDØSTGRØNLAND 1908-60. Fangstmandsperioden - og dens spor i dag udgives i et oplag på blot 100 nummererede eksemplarer. Indbundet i lærred med sølvpræg og indlagt foto på omslagets forside. Leveret i en solid bogkassette i karton med trykt overtræk. Vedlagt praktisk dobbeltsidet landkort / bogmærke (260 x 190 mm), trykt på karton, med hytternes placering. Luksusudgaven er signeret af forfatteren.

Bogen udgives også i en ordinærudgave, som kan bestilles her.

Meget mere og nyt indhold - derfor også ny undertitel

Den nye udgave af NORDØSTGRØNLAND 1908-60 beskæftiger sig med de samme temaer som originaludgaven fra 1994; men indeholder meget mere. Den er på i alt 592 sider - omtrent 50 % flere sider end 1994-udgaven. Den indeholder over 1.100 nye og historiske billeder af hytter, mennesker og steder - næsten tre gange så mange fotos som originaludgaven. Bogen bygger på samme struktur og indhold som 1994-udgaven; men er blevet ajourført op til i dag (2018). Den indeholder også flere nye kapitler og en lang række nye oplysninger og detaljer om hver eneste hytte, hus og station fra fangstmandsperioden, om folkene som har brugt dem, og om det arbejde der gennem de seneste 25 år er gjort for at bevare de historiske bygninger. Desuden har den fået et revideret register indeholdende mere end 2.500 opslagsord med henvisninger til hytter, personer, steder, fartøjer, ekspeditioner, dyreliv og meget andet. Alt dette har medført, at undertitlen er ændret til: Fangstmandsperioden - og dens spor i dag.

Se et udpluk af nogle sideopslag fra bogen her.

Bogens udgangspunkt

Nordøstgrønland havde i begyndelsen af 1900-tallet en spredt befolkning af en ganske særlig støbning: danske og norske fangstmænd, som bosatte sig på kysten med mange mil til nærmeste nabo. De medbragte forsyninger til et par år samt en god portion mod og udholdenhed. Formålet var at indsamle skind af ræv og isbjørn, der kunne sælges i Europa og sikre fremtiden derhjemme. Ofte blev det til årelange ophold i Nordøstgrønland. Bogen fortæller historien om de stationer, hvor fangstmænd, videnskabsfolk og slædepatruljer overvintrede, og giver et indtryk af de mange personligheder, som satte kulør på livet. Bogen er baseret på henved 500 forskellige kilder samt årtiers forskning i arkiverne, hos fangstmændene og i Nordøstgrønland. .

Dette får du med
Dette får du med i luksusudgaven:
- En nummereret og signeret bog indbundet i lærred med sølvpræg og indlagt foto på forsiden.
- En solid kassette i karton med trykt overtræk til opbevaring af bogen.
- Et dobbeltsidet landkort/bogmærke (250 x 190 mm), trykt på karton, med hytternes placering.

Praktisk info om luksusudgaven

Forlag: Xsirius Books. Oplag: 100 stk. nummererede. Sidetal: 592 sider. Format: 260 x 190 mm. Tryk: 4-farve tryk på alle sider. Indbinding: Hardcover. Lærred med sølvpræg og indlagt foto. Sprog: Dansk. Illustrationer: mere end 1.100 fotos og illustrationer. Register med over 2.500 opslagsord. Med luksusgaven følger: Opbevaringskassette med trykt overtræk samt et dobbeltsidet landkort / bogmærke (260 x 190 mm) trykt på karton. Grafisk tilrettelæggelse: Mette & Eric Mourier. DtP og produktion: Kasper Monty og Jørgen Møller. Skrift: Garth Graphic. Tryk og indbinding: Narayana Press, Gylling.

Udgivelsesdato: 25. oktober 2019.

Pris: 820,00 kr. (Sælges efter "først-til-mølle" princippet så længe lager haves)

luksusudg