Peter Schmidt Mikkelsen

Kom til Grønland i 1977 og tilbragte årene 1977-1979 i Nordøstgrønland som medlem - nr. 135 - af Slædepatruljen Sirius. Patruljens primære opgave er at håndhæve Rigsfællesskabets suverænitet over den mest afsides beliggende del af Grønland, dvs. Nord- og Nordøstgrønland, et område uden nogen fastboende befolkning. På kortet over Grønland ses det som det store, ubeboede kystområde mellem Qaanaaq (Thule) i Nordvestgrønland og Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) i Østgrønland. Patruljeringen foregår stadig i dag ved hjælp af hunde og slæder. Et eventyrligt job!

Efter ti år vendte han i sommeren 1989 tilbage til Nordøstgrønland sammen med tre kammerater i "Dansk-svensk Kajakekspedition 1989" på en over 700 km kajaktur i området mellem Daneborg og Mestersvig. I 1992 var han medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni NANOK og han har siden 1999 været direktør for NANOK.

Han har sammenlagt levet omkring ti år i Grønland, heraf mere end fire år i Nord- og Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer langs landets kyster med hundeslæde, kajak, gummibåd, kutter og skib. Fra midten af 1980erne forskellige stillinger i større danske industrivirksomheder. Ved siden af disse fuldtidsbeskæftigelser forfatter til bøger om Grønland.

I 2009 gik vejen atter tilbage til det nordlige, og i årene 2009-2014 var han souschef ved Grønlands Klimaforskningscenter og bosat i Nuuk. I dag er han tilknyttet en række ledende arktiske forskningscentre og initiativer i forbindelse med bl.a. Arctic Science Partnership, Arctic Research Centre ved Aarhus Universitet, Grønland Naturinstitut og Isaaffik Arctic Gateway. Medlem af bl.a. Norsk Polarklubb (N), The Arctic Club (UK) og The Scottish Arctic Club (UK). Fellow af The Royal Geographical Society (UK) og The Explorers Club® (US). Link til Curriculum Vitae