Peter Schmidt Mikkelsen

Tilbragte årene 1977-1979 i Nordøstgrønland som medlem (nr. 135) af Slædepatruljen Sirius. Patruljens primære opgave er at håndhæve Rigsfællesskabets suverænitet over den mest afsides beliggende del af Grønland, dvs. Nord- og Nordøstgrønland. På kortet over Grønland ses det som det store, ubeboede kystområde mellem Qaanaaq (Thule) i Nordvestgrønland og Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) i Østgrønland. Patruljeringen foregår stadig i dag ved hjælp af hunde og slæder. Et eventyrligt job!

Vendte efter ti år tilbage til Nordøstgrønland i sommeren 1989 tilbage sammen med tre kammerater i "Dansk-svensk Kajakekspedition 1989" på en over 700 km kajaktur i området mellem Daneborg og Mestersvig. En tur, der efterfølgende trak lange og vidtforgrenede spor i Arktis for os alle fire.

I 1992 medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni NANOK og siden 1999 direktør for NANOK.

Har sammenlagt levet ca. ti år i Grønland, heraf mere end fire år i Nord- og Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer langs landets kyster med hundeslæde, kajak, gummibåd, kutter og fly. Fra midten af 1980'erne ansat i forskellige danske industrivirksomheder. I årene 2009-2014 souschef ved Grønlands Klimaforskningscenter i Nuuk.

Ved siden af disse fuldtidsbeskæftigelser forfatter til bøger om Grønland. Medlem af bl.a. Norsk Polarklubb (N), The Arctic Club (UK) og The Scottish Arctic Club (UK). Fellow af The Royal Geographical Society (UK) og The Explorers Club® (US).

Er i dag tilknyttet en række ledende arktiske forskningscentre og initiativer i forbindelse med bl.a. Arctic Science Partnership, Arctic Research Center, Grønlands Naturinstitut, og Isaaffik Arctic Gateway. Link til Curriculum Vitae