Peter Schmidt Mikkelsen

Peter tilbragte årene 1977-1979 i Nordøstgrønland som medlem af Slædepatruljen Sirius. Patruljens primære opgave er at håndhæve det danske rigsfællesskabs suverænitet over den mest afsides beliggende del af Grønland, dvs. Nord- og Nordøstgrønland. På kortet over Grønland ses det som det store, ubeboede kystområde mellem Qaanaaq (Thule) i Nordvestgrønland og Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) i Østgrønland. Patruljeringen foregår stadig i dag ved hjælp af hunde og slæder. Et eventyrligt job!

Efter ti år vendte han i sommeren 1989 tilbage til Nordøstgrønland sammen med tre kammerater i "Dansk-svensk Kajakekspedition 1989" på en over 700 km kajaktur i området mellem Daneborg og Mestersvig.  

I 1992 var Peter medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni NANOK og han har siden 1999 været direktør for NANOK.

Han har sammenlagt levet omkring ti år i Grønland, heraf mere end fire år i Nord- og Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer langs landets kyster med hundeslæde, kajak, gummibåd, kutter og skib. Fra midten af 1980erne ledende stillinger i forskellige større danske industrivirksomheder. I årene 2009-2014 souschef ved Grønlands Klimaforskningscenter i Nuuk.

Ved siden af disse fuldtidsbeskæftigelser forfatter til bøger om Grønland. Medlem af bl.a. Norsk Polarklubb (N), The Arctic Club (UK) og The Scottish Arctic Club (UK). Fellow af The Royal Geographical Society (UK) og The Explorers Club® (US).

I dag er Peter tilknyttet en række ledende arktiske forskningscentre og initiativer i forbindelse med Arctic Science Partnership og Isaaffik Arctic Gateway. Link til Curriculum Vitae