Varenummer
9788799455546
198,00 kr.

KRIGEN I NORDØSTGRØNLAND

"Krigen i Nordøstgrønland" er den utrolige, men sandfærdige beretning om en af de mest besynderlige slagmarker under Anden Verdenskrig, hvor en håndfuld danske og norske pelsjægere i det øde Nordøstgrønland støttet af lokale grønlændere dannede verdens mindste hær og tog kampen op mod den tyske overmagt og deres "Operation Holzauge". En kamp, der hidtil har været omgærdet af mystik og mange myter.

Spændende og medrivende som en kriminalroman, fortælles her også historien om, hvordan den tyske militære leder, Hermann Ritter, forsøger at undslippe denne meningsløse krig og derfor danner en næsten usandsynlig alliance med en af sine fjender.

Forfatteren, Jens Erik Schultz, har fundet frem til hidtil ukendte dokumenter fra de tyske og amerikanske krigsarkiver, dagbøger, breve, m.m., og for første gang får vi nu indblik i, hvad der i virkeligheden skete.

Schultz var med til at til at danne selskabet Nanok og har selv været i Nordøstgrønland med Nanok omkring ti gange. Nanok sætter hver sommer gamle, historiske fangsthytter i stand i Nordøstgrønland - ganske gratis - støttet af Aage V. Jensens Fonde. Schultz er tidligere overlæge på Horsens Sygehus. Hans morfar var læge på den navnkundige Danmark-Ekspedition til Nordøstgrønland 1906-08.

103 sider. Hardcover 245 x 175 mm. Kort og ca. 50 illustrationer. Bogen udkommer samtidig i både en dansk og en engelsk udgave.

Bogen kan også bestilles som et specielt serienummereret eksemplar.

Rabatpris: 198,00 kr. (Normalpris: 268,00 kr.)

 

Anmeldelser / omtale:

  • Sermitsiaq.AG: 8. april 2020: Download som dansk PDF / grønlandsk PDF.

 

KRIGEN I NORDØSTGRØNLAND