Vilkår og betingelser

Xsirius Books ejes af Xsirius (Peter Schmidt Mikkelsen), CVR-nr. 30979397, Rosenhøjvej 10, 8410 Rønde, telefon (+45) 3071 3950 og e-mailadresse info@xsirius.dk.

Følgende vilkår og betingelser, inkl. persondatapolitik, gælder for salg og levering af fysiske varer fra Xsirius Books.

Bestilling

Xsirius Books er ikke nogen fysisk butik. Det er en internet butik og derfor åben 24 timer i døgnet. Det kan dog ske, at internet butikken lukkes grundet vedligeholdelse eller fordi ejeren er på feltarbejde i fx Grønland.

For at handle på Xsirius Books skal du være fyldt 18 år og i besiddelse af gyldigt betalingskort. Hvis du endnu ikke er fyldt 18 år, kan du dog alligevel købe varer, såfremt du har indhentet din værges accept eller i øvrigt har juridisk ret til at indgå købet.

Når du gennemfører en bestilling, vil du automatisk modtage en kvittering for modtagelse af din bestilling. Der er alene tale om en elektronisk kvittering for modtagelse af din bestilling. Xsirius Books forbeholder sig derfor ret til at annullere bestillingen som følge af udsolgte varer, tastefejl, tekniske problemer, leveringssvigt og lign. situationer.

Priser og moms

Lande inden for EU: Alle priser er gældende udsalgspriser inkl. moms. Lande uden for EU: Alle priser er gældende udsalgspriser ekskl. moms.

Betaling

Du kan betale på følgende måder: med Dankort/VISA-Dankort, VISA/VISA-Electron, MasterCard/Maestro, PayPal og MobilePay.

Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.

Kundepriser for virksomheder eller offentlige institutioner

Hvis du som virksomhed eller offentlig institution har et stort indkøb (mere end 25 varer i én bestilling) kan vi give dig en fordelagtig rabat. Fortrydelsesretten bortfalder, når du forhandler en særlig pris. Hvis du handler som offentlig institution, vil du i dette tilfælde efter aftale kunne betale via en elektronisk faktura. Kontakt: info@xsirius.dk.

Leveringstid

Din ordre sendes snarest muligt efter at ordren er modtaget, typisk 0-2 dage, medmindre andet fremgår af hjemmesiden. Det kan dog ske, specielt i juli-september, at levering bliver forsinket, fx fordi ejeren er på feltarbejde i Grønland.

Leveringsform

Xsirius Books leverer til hele verden. Alt efter hvilken leveringsform der vælges, bliver der ud fra land og antal bøger eller andre varer beregnet en pris.

Fortrydelsesret

Du har ret til at fortryde dit køb uden begrundelse inden for 30 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 30 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt (dog ikke transportøren), får varen i fysisk besiddelse.

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

Undtagelser for fortrydelsesretten

Der ydes ingen fortrydelsesret for virksomheder og institutioner.

Sådan udnytter du fortrydelsesretten

Du fortryder ved at give Xsirius Books besked om, at du fortryder. Du kan fx sende et brev eller en e-mail, hvor du oplyser, at du fortryder til Xsirius Books, Rosenhøjvej 10, 8410 Rønde, telefon +45 30 71 39 50 og e-mailadresse info@xsirius.dk.

Vi beder dig om tydeligt at angive ordrenummeret.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Returnering af varen og returomkostninger

Hvis du fortryder købet, skal varerne returneres til:

Xsirius Books, Rosenhøjvej 10, DK-8410 Rønde, Danmark

Du skal selv betale for returnering af varen. Returnering skal gøres uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

Ved returnering bør du sørge for, at varerne er forsvarligt indpakket. Du har selv ansvaret for pakken/varerne, indtil vi modtager den. Gem derfor altid postkvittering samt evt. track and trace-nummer.

Du skal vedlægge en dokumentation for dit køb.

Tilbagebetaling

Når du fortryder dit køb, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leverings-omkostninger. Leverings-omkostninger tilbagebetales dog kun såfremt du fortryder hele din ordre.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varerne retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varerne er returneret.

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Afprøvning af varen

Du hæfter kun for en evt. forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som de fungerer på.

Du må normalt undersøge varen på samme måde, som man kan og må i en forretning, men du må ikke tage den i brug. Hvis du har brugt den på en måde, som man ikke må eller kan i en forretning, og vi ikke kan sælge den igen, eller ikke kan sælge den til fuld pris igen, må du regne med, at vi fratrækker værdiforringelsen i det beløb, du skal have tilbage. Hvis varen ikke længere har en handelsværdi, tilbagebetaler vi ikke købsbeløbet.

Reklamation - Hvis der er noget galt med varen

Dit køb er omfattet af købeloven. Det betyder, at du enten kan få en mangelfuld vare repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Du kan reklamere over mangler ved varen inden for 24 måneder fra leveringstidspunktet ved at henvende dig til os på e-mail info@xsirius.dk.

Returnering af en defekt eller mangelfuld vare skal ske efter forudgående kontakt til Xsirius Books, som sørger for at fremsende en forudbetalt returseddel. Vi beder dig så detaljeret som muligt oplyse, hvad problemet er.

Persondatapolitik

Læs Xsirius Books persondatapolitik her. Den dataansvarlige hos Xsirius Books er Peter Schmidt Mikkelsen.

Oplysning om klagemuligheder

En klage over en vare eller tjenesteydelse købt hos os kan indgives til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her: http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail-adresse: info@xsirius.dk