Jeg er født i 1954 og opvokset på landet i Vestjylland. Efter en teknisk uddannelse søgte jeg ved afslutningen af min værnepligt om optagelse i Slædepatruljen Sirius. Jeg var heldig at blive en af de få udvalgte og tilbragte årene 1977-1979 i Nordøstgrønland - som siriusmand nr. 135.

Slædepatruljens primære opgave er fortsat at håndhæve Rigsfællesskabets suverænitet over den mest afsides del af Grønland, dvs. Nationalparken i Nord- og Nordøstgrønland, et kæmpemæssigt område helt uden nogen fastboende befolkning. På kortet over Grønland ses det som det store, ubebyggede kystområde mellem Qaanaaq (Thule) i Nordvestgrønland og Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) i Østgrønland. Patruljeringen foregår stadig i dag ved hjælp af hunde og slæder. Et eventyrligt og uforglemmeligt job, som også har bragt mig nære venner for livet!

Efter ti år kom jeg i sommeren 1989 tilbage til Nordøstgrønland sammen med tre gode kammerater i "Dansk-svensk kajakekspedition Nordøstgrønland 1989" på en over 700 km kajaktur i området mellem Daneborg og Mestersvig. En oplevelse, der siden hen trak lange og vidtforgrenede arktiske spor for os alle fire. I 1992 var jeg medstifter af Nordøstgrønlandsk Kompagni NANOK og har siden 1999 været direktør for NANOK.

Sammenlagt har jeg levet omkring ti år i Grønland, heraf omkring halvdelen i Nord- og Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer langs landets kyster, fjorde og dale med hundeslæde, kajak, gummibåd, kutter og til fods. Efter videreuddannelse var jeg fra midten af 1980erne og de næste 25 år beskæftiget i større danske erhvervsvirksomheder. En travl og lærerig tid. Ved siden af disse fuldtidsbeskæftigelser skrev jeg forskellige bøger om Grønland.

I 2009 lagde jeg så industritilværelsen definitivt bag mig for atter at vende tilbage til min passion, det arktiske, på fuld tid. I årene 2009-2014 havde jeg glæden af at være med til at opbygge Grønlands Klimaforskningscenter og var i den periode bosat i Nuuk. I dag er jeg tilknyttet en række arktiske forskningscentre og initiativer i forbindelse med bl.a. Arctic Science Partnership, Arktisk Forskningscenter, Grønland NaturinstitutGreenland Integrated Observing System og Isaaffik Arctic Gateway. Link til mit Curriculum Vitae

Grønland har fyldt en meget stor del af min tilværelse. Et privilegium, som jeg er dybt taknemmelig for. Jeg holder meget af landet og de mennesker, som jeg kender derfra.