Varenummer
9788799455553
368,00 kr.

KONG OSCAR FJORD

"Smuk og gennemarbejdet bog for læsere, der interesserer sig for Grønland. Bogen er spækket med billeder, nogle nyere og andre af ældre dato, men fælles for dem alle er, at de skildrer en smuk, vild og barsk natur." Kilde: Lektørudtalelse i www.bibliotek.dk.

"Hyldest til det ubeskrivelige". Boganmeldelse af Martin Breum i Weekendavisen.

Den mægtige og prægtige Kong Oscar Fjord ligger mellem 72 og 73 grader nord i den sydlige del af den fantastiske nordøstgrønlandske nationalpark. Fjorden er omtrent 150 km lang og visse steder mere end 20 km bred. Dertil kommer dens mange sideforgreninger. Denne bog giver i billeder og ord nogle personlige indtryk af de forskellige egne, landskaber og bebyggelser i denne region.

Nationalparken i Nordøstgrønland rummer en helt enestående uberørt skønhed og storslåethed. Området har også en unik historie, der på flere områder har haft afgørende indflydelse på situationen i dag, ikke blot lokalt og for Grønland, men også for hele Rigsfællesskabet og endda globalt.

KONG OSCAR FJORD er den første bog i en ny serie under fællesbetegnelsen: ”På opdagelse i Nordøstgrønland / Discovering North-East Greenland".

Bogserien er for alle, som måtte ønske at få kendskab til den enestående nordøstgrønlandske natur og områdets historie. Bøgerne er også et udmærket visuelt supplement til bogen "Nordøstgrønland 1908-60. Fangstmandsperioden - og dens spor i dag" (2019).

Serienummeret og signeret variant

KONG OSCAR FJORD kan også købes i en speciel serienummereret og signeret variant. Begrænset antal (100 stk.)

Praktisk info

Normal udsalgspris: 398,00 kr. Sidetal: 151 sider. Format: 255 x 300 x 20 mm. Papir: 170 g. Indbundet med løst smudsomslag. Dobbelt-sprog: Dansk/engelsk. Mere end 250 fotos og illustrationer. Udgivelse: oktober 2020.

Andre bøger i serien "På opdagelse i Nordøstgrønland / Discovering North-East Greenland":

  • KEJSER FRANZ JOSEPH FJORD (2021)
  • GAEL HAMKE BUGT - YOUNG SUND (2022)
  • SCORESBY SUND (2023)

Kommende bøger i serien:

  • HOCHSTETTERBUGTEN (forventet 2024)
  • DOVE BUGT (forventet 2025)
KONG OSCAR FJORD